Veszteségben zárt New York

Csökkentek csütörtökön a New York-i tőzsde irányadó mutatói. Gyenge nyitás után a zárás közeledtével nagy veszteségbe csúsztak az amerikai tőzsdeindexek.
Napi.hu, 2016. április 7. csütörtök, 22:35
Fotó: Reuters

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 173,95 ponttal, 0,98 százalékkal, 17 ezer 542,1 pontra esett.

Az S&P 500-as mutató 24,7 pontot, 1,2 százalékot vesztett, és 2041,96 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 72,35 ponttal, 1,47 százalékkal csökkent, és 4848,37 ponton zárt.

Tőzsdei elemzők szerint az amerikai piacokon a csütörtöki árfolyamvesztést a Fed márciusi kamatdöntő ülésének szerdán nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve váltotta ki. A dokumentum tanúsága szerint a Fed döntéshozói komoly aggodalmakat táplálnak a világgazdasági helyzet alakulásával és ennek az amerikai gazdaságra gyakorolt hatásaival kapcsolatban. Egyes értelmezések szerint a Fed monetáris döntéshozó testülete megosztott a kamatemelés folytatását és ütemezését illetően.

Makrogazdasági adatok formájában a tőzsdék nem kaptak pozitív lökést csütörtökön. Az elmúlt héten benyújtott munkanélküliségi kérelmek száma csökkent ugyan, de az elemzők által vártnál kisebb mértékben. A kérelmek négy heti mozgóátlaga pedig emelkedett.

Az S&P-500 indexben képviselt tíz gazdasági ágazat mindegyikének csökkent az árfolyammutatója, a legnagyobb mértékben a távközlési szektoré. Ezen belül a csökkenést a Verizon vezette közel három százalékkal. A Nasdaq Composite és az S&P-500 indexre a legerőteljesebb negatív nyomást azonban a nagy súlyozással rendelkező Apple részvényének 1,3 százalékos gyengülése fejtette ki. A DJIA indexet pedig elsősorban a Goldman Sachs 2,5 százalékos esése húzta le.

HOZZÁSZÓLÁSOK