A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 173,95 ponttal, 0,98 százalékkal, 17 ezer 542,1 pontra esett.

Az S&P 500-as mutató 24,7 pontot, 1,2 százalékot vesztett, és 2041,96 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 72,35 ponttal, 1,47 százalékkal csökkent, és 4848,37 ponton zárt.

Tőzsdei elemzők szerint az amerikai piacokon a csütörtöki árfolyamvesztést a Fed márciusi kamatdöntő ülésének szerdán nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve váltotta ki. A dokumentum tanúsága szerint a Fed döntéshozói komoly aggodalmakat táplálnak a világgazdasági helyzet alakulásával és ennek az amerikai gazdaságra gyakorolt hatásaival kapcsolatban. Egyes értelmezések szerint a Fed monetáris döntéshozó testülete megosztott a kamatemelés folytatását és ütemezését illetően.

Makrogazdasági adatok formájában a tőzsdék nem kaptak pozitív lökést csütörtökön. Az elmúlt héten benyújtott munkanélküliségi kérelmek száma csökkent ugyan, de az elemzők által vártnál kisebb mértékben. A kérelmek négy heti mozgóátlaga pedig emelkedett.

Az S&P-500 indexben képviselt tíz gazdasági ágazat mindegyikének csökkent az árfolyammutatója, a legnagyobb mértékben a távközlési szektoré. Ezen belül a csökkenést a Verizon vezette közel három százalékkal. A Nasdaq Composite és az S&P-500 indexre a legerőteljesebb negatív nyomást azonban a nagy súlyozással rendelkező Apple részvényének 1,3 százalékos gyengülése fejtette ki. A DJIA indexet pedig elsősorban a Goldman Sachs 2,5 százalékos esése húzta le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!