Vigyázzon, ha a Vajdaságba utazik!

A víztisztító rendszer üzemebe helyezéséhez szükséges hivatalos engedély híján továbbra sem jutnak hozzá tiszta csapvízhez a vajdasági Nagybecskerek lakói. Így továbbra is sárgás, arzénos víz folyik a csapokból.
Barabás Júlia, 2017. november 23. csütörtök, 06:20
Fotó: Stocksnap

Tíznapos próbaüzemeltetés után leállította munkáját a nagybecskereki vízgyár. A víztisztító berendezés elkészült, a laboratóriumi elemzések azt mutatják, hogy víz megfelelő, vagyis sikerült eltávolítani az arzént, ami miatt 14 évvel ezelőtt betiltották a csapvíz használatát a településen.

Ennek ellenére mégsem működhet az üzem, mert nem kapták meg hozzá a szükséges engedélyt - adta hírül a Magyar Szó. Nenad Obradovic, a beruházást végző Synertech Zilio igazgatója elmondta: kénytelenek voltak leállítani a berendezést, mivel a víz megtisztításának költségét engedély híján nem tudják megfizettetni a Városi Vízművekkel, ami naponta négyezer euró a veszteséget okoz. Egyelőre senki sem tudja, meddig maradhat fenn ez az állapot.

A nagybecskerekiek nem értik, miért nem juthatnak hozzá a tiszta vezetékes vízhez. Értetlenül tapasztalják, hogy a városi vízvezetékből újra sárgás színű, arzénes víz csordogál. Így továbbra is palackozott vizet kénytelenek vásárolni, vagy sorban állhatnak a város egyetlen nyilvános kútja előtt.

A nyitókép forrása: Stocknap.com

HOZZÁSZÓLÁSOK