Vigyázzon! Kellemetlen meglepetés érheti

Helyi lapértesülés szerint jelentősen növekedhet a Szabadkát és Újvidéket összekötő autópálya használati díja. Az autósok költsége meghaladhatja az 1000 forintnak megfelelő dinárt.
Barabás Júlia, 2017. szeptember 16. szombat, 07:20
Fotó: Napi.hu

Miután megnyitják Szabadka déli lejáratánál az autóúton a fizetőkaput, a Vecernje novosti információi szerint jelentősen megnövekszik majd Szabadka és Újvidék között az autópályadíj - adta hírül a Magyar Szó. A Szerbiai Utak Közvállalat még nem jelentette meg az új díjszabást, de a lap számításai szerint ha az autópálya használatának a díját a megtett kilométerekhez kötik, ezen a távon akár 400 dinár (1030 forint) is lehet.

A tervek szerint az új, az autópálya legészakibb részén levő fizetőkaput novemberben adják át a forgalomnak. A napilap számításai szerint azok, akik Szabadkáról például Nagyfényre szeretnének eljutni, 80 dinárt fognak fizetni, Topolyáig 110 dinár lehet az autópályadíj, Bácsfeketehegyig pedig akár 200 dinár is. A Verbászig utazók 265 dinárt fizetnek majd, Ókérig (Zmajevo) pedig 300 dinár lesz a használati díj. Ezt a jelenlegi árjegyzék alapján számították ki, vagyis 3,65 dinárt számolnak föl kilométerenként.

HOZZÁSZÓLÁSOK