Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lengyelország Európa legnagyobb villanyautóbusz-gyártója - derül ki a Rzeczpospolita cikkéből. E szerint 2020 első kilenc hónapjában az európai városokban közlekedő elektromos autóbuszok csaknem egyharmadát Lengyelországban állították elő. A legnagyobb gyártó a hazai márka, a Solaris, ennél a vállalatnál készült a legtöbb újonnan forgalomba helyezett elektromos meghajtású busz, amely Nyugat-Európában közlekedik.

Az idei év januárjától szeptemberéig 232  Solaris Urbino Electric típusú buszt helyeztek forgalomba, ami a negyede annak a nagyjából ezer villanybusznak, amely újonnan került Európa útjaira.

Szintén nagy gyártó a wroclawi Volvo Buses. Ez a cég elmúlt néhány hónapban több száz villanyautóbuszra kapott megrendelést 50 európai városból. A Volvo egy csomagban árulja a megfelelő jármű kiválasztását, a töltési infrastruktúráját, a szervizt és a buszok vásárlásának finanszírozását a buszok iránt érdeklődő városoknak.

Elektromos buszokat gyárt még a starachowicei MAN is és a jövő évre tervezi a gyártás elindítását a Rafako, amely midibuszokat akar előállítani. Lengyelországban az ilyen járművek regisztrációja egyre gyorsabb, hála az unió pénzügyi hozzájárulásának. Eddig a lengyel városok a regionális programok valamelyikét használták arra, hogy buszparkjukat villanyautóbuszokkal frissítsék fel.