Villanyrollerrel autópályán? Miért ne?

Európa nagyobb részéhez hasonlóan Szerbiában sem született meg még az elektromos rollerek használatát szabályzó törvény, ami azt jelenti, hogy bármit szabad.
Barabás Júlia, 2020. szeptember 9. szerda, 13:33
Fotó: Getty Images

Eddig úgy tűnt, Oroszország az az európai ország, ahol olyan sok ember él, hogy százalékos arányban sok közöttük az őrült furcsaságokra képes illető. Például szalmabálákból építettek "focistadiont" a 2008-as futballvébé idején egy faluban, hogy vendégül láthassák a világbajnokság valamelyik meccsét. Nem kell azonban több ezer kilométert utazni Magyarországról ahhoz, hogy hasonló őrültséggel találkozzunk.

A vajdasági Szabad Magyar Szó internetes hírportálon elképesztő videó látható, amelyen egy fickó az autópályán száguld elektromos rollerén. Mint a portál írja, nemrég foglalkoztak azzal a témával, hogy Szerbiában egyelőre semmilyen törvény nem szabályozza az elektromos rollerek használatát. Állítólag, ha elfogadják az új közlekedésbiztonsági törvényt, akkor az elektromos rollerrel csak a járdán lehet majd közlekedni, addig viszont gyakorlatilag bárhol.

A minap a Belgrád-Újvidék autópályán kaptak lencsevégre egy elektromos rollerrel közlekedő egyént. A felvétel gyorsan elterjedt a közösségi oldalakon. A kommentek között leginkább elítélő hozzászólásokat olvasni. Egyesek pszichiáterhez, mások börtönbe küldenék az illetőt, de többen kamikázeként jellemezték.

Svetlana Miljus, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség igazgatóhelyettese szerint az új törvény 2020 elkészül majd, vagyis valószínű, hogy az év végén vagy 2021 elején vitáznak és szavaznak a parlamentben a jogszabályról.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2020.09.09 16:15

tul kicsi és tul gyors, nem látszik és tul puha, azért ne, mert a kerékpárosnak is elő van írva a zebrán a tolás, mert tul gyorsan keresztezi a szokásos lassu gyalogos helyett, a zebrán futva se célszerü áthaladni
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html