Eddig úgy tűnt, Oroszország az az európai ország, ahol olyan sok ember él, hogy százalékos arányban sok közöttük az őrült furcsaságokra képes illető. Például szalmabálákból építettek "focistadiont" a 2008-as futballvébé idején egy faluban, hogy vendégül láthassák a világbajnokság valamelyik meccsét. Nem kell azonban több ezer kilométert utazni Magyarországról ahhoz, hogy hasonló őrültséggel találkozzunk.

A vajdasági Szabad Magyar Szó internetes hírportálon elképesztő videó látható, amelyen egy fickó az autópályán száguld elektromos rollerén. Mint a portál írja, nemrég foglalkoztak azzal a témával, hogy Szerbiában egyelőre semmilyen törvény nem szabályozza az elektromos rollerek használatát. Állítólag, ha elfogadják az új közlekedésbiztonsági törvényt, akkor az elektromos rollerrel csak a járdán lehet majd közlekedni, addig viszont gyakorlatilag bárhol.

A minap a Belgrád-Újvidék autópályán kaptak lencsevégre egy elektromos rollerrel közlekedő egyént. A felvétel gyorsan elterjedt a közösségi oldalakon. A kommentek között leginkább elítélő hozzászólásokat olvasni. Egyesek pszichiáterhez, mások börtönbe küldenék az illetőt, de többen kamikázeként jellemezték.

Svetlana Miljus, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség igazgatóhelyettese szerint az új törvény 2020 elkészül majd, vagyis valószínű, hogy az év végén vagy 2021 elején vitáznak és szavaznak a parlamentben a jogszabályról.