Vilmos herceg szívszorító helyzetbe került gyerekével

Még csak hétéves az ifjú George cambridge-i herceg, a brit trónöröklési sor dobogós helyezettje, ám máris óriási érzékenységet mutat korunk alapvető, nagy sorskérdései iránt. Ezzel időnként nem könnyíti meg szülei helyzetét.
Komócsin Sándor, 2020. október 13. kedd, 16:45
Fotó: Reuters

Szívszorító történetet mesélt el Vilmos herceg arról, milyen hatást gyakorolt legnagyobb gyermekére, György hercegre David Attenborough egyik természetfilmje - derül ki az express.co,uk cikkéből. A történet romantikusan kezdődik: apa és fia leült megnézni együtt egy filmet az állatfajok kihalásáról, amit neves brit tudós, tévés sztár készített. A gyermekre olyan nagy hatást gyakoroltak a látottak, hogy könyörgött apukájának kapcsolja ki a videót.

Nem akarom ezt tovább nézni! - mondta a hétéves királyi sarj, annyira elszomorították a látottak. A történetnek azonban nem is ez a legszomorúbb része, hanem az, amiről Vilmos beszélt. Azt mondta, komoly gondot okoz neki, ismerve a világ dolgait, hogy ilyenkor optimista maradjon, és azt mondja fiának, hogy minden rendben lesz.

Az ilyen pillanatok azok, amikor felteszi magának a jómódú és lelkiismeretes szülő a kérdést, miszerint eleget tesz-e azért, hogy javítson azon a helyzeten, amiről a film szól. Magyarán, hogy eleget tesz-e a környezet védelméért, aminek eredményeként a jelen generációi értékelhető állapotban adhatnák át a Föld bolygót a jövő embereinek.

A herceg elárulta, hogy legnagyobb örömére nagyobb gyermekei, György mellett Sarolta herceg kisasszony is élénk érdeklődést mutat a környezet, a természet védelme iránt. Mindketten rajongói David Attenborough dokumentumfilmjeinek.

HOZZÁSZÓLÁSOK