Visszaestek a gyáripari megrendelések Amerikában

Tavaly decemberben havi szinten 3,4 százalékkal csökkentek az amerikai gyáripari megrendelések az amerikai kereskedelmi minisztérium keddi adatai szerint.
MTI-Eco, 2015. február 3. kedd, 16:46
Fotó: Reuters

A piaci elemzők decemberben 2,2 százalékos csökkenésre számítottak a most 1,7 százalékosra módosított novemberi visszaesés után.

Decemberben már az ötödik egymást követő hónapban csökkentek a gyáripari megrendelések, a kereskedelmi minisztérium adatai szerint a visszaesés széleskörű volt.

A tartós cikkek rendelésállománya 3,3 százalékkal, a számítógépek rendelésállománya 9,6 százalékkal, a gépipari eszközök rendelésállománya 3,2 százalékkal csökkent. Az elektromos háztartási gépek rendelésállománya viszont 1 százalékkal, az autóalkatrészeké 3 százalékkal nőtt.

Összességében kevesebb gyáripari megrendelés volt decemberben, mert csökkent a feldolgozóipari aktivitás a külföldi kereslet visszaesése miatt. Az alacsony kőolajár következtében több energetikai vállalat is elhalasztotta beruházásait, ez szintén gyengítette a keresletet az ipari termékek iránt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2015.02.04 08:23

@krix: Folytatódik amerika visszaesése, eddig is csak a hadiipar (+7%) mentette meg a statisztikát. Közben a fogyasztás is csökken.

Ezért kell mindenáron háború , csak a hadiipar dübörög, a készletekkel meg csinálni kell valamit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix, 2015.02.03 20:13

"Visszaestek a gyáripari megrendelések Amerikában"

Folytatódik amerika visszaesése, eddig is csak a hadiipar (+7%) mentette meg a statisztikát. Közben a fogyasztás is csökken.
Most látszik, hogy milyen "sikeres" volt az amcsi pénzpumpa, kb. addig tartott a hatása, amíg fújtatták vele a gazdaságot...
Gratulálok...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html