BUX
37246

Visszaestek a gyáripari megrendelések Amerikában

Tavaly decemberben havi szinten 3,4 százalékkal csökkentek az amerikai gyáripari megrendelések az amerikai kereskedelmi minisztérium keddi adatai szerint.

MTI-Eco, 2015. február 3. kedd, 16:46

A piaci elemzők decemberben 2,2 százalékos csökkenésre számítottak a most 1,7 százalékosra módosított novemberi visszaesés után.

Decemberben már az ötödik egymást követő hónapban csökkentek a gyáripari megrendelések, a kereskedelmi minisztérium adatai szerint a visszaesés széleskörű volt. A tartós cikkek rendelésállománya 3,3 százalékkal, a számítógépek rendelésállománya 9,6 százalékkal, a gépipari eszközök rendelésállománya 3,2 százalékkal csökkent. Az elektromos háztartási gépek rendelésállománya viszont 1 százalékkal, az autóalkatrészeké 3 százalékkal nőtt. Összességében kevesebb gyáripari megrendelés volt decemberben, mert csökkent a feldolgozóipari aktivitás a külföldi kereslet visszaesése miatt. Az alacsony kőolajár következtében több energetikai vállalat is elhalasztotta beruházásait, ez szintén gyengítette a keresletet az ipari termékek iránt.