Visszaszólt a német miniszter Trumpnak

Németország egy fillérrel sem tartozik a NATO-nak, üzeni Trumpnak a német hadügyminiszter - olvasható a 444.hu-n.
Domokos Erika, 2017. március 19. vasárnap, 21:08
Fotó: MTI/EPA

Nem vezet számlát a NATO a tagállamok tartozásairól - írta vasárnapi nyilatkozatában Ursula von der Leyen német hadügyminiszter, válaszul arra, hogy Donald Trump néhány órával Angela Merkel német kancellárral folytatott találkozója után arról twittelt, hogy a németek óriási pénzekkel tartoznak a NATO-nak.

A miniszter ezzel arra is utalt, hogy Németország NATO-szerepvállalását nem csak pénzben lehet mérni. A jövőben nem csak a saját hadseregükre fordított kiadásokat, hanem az EU-s és ENSZ-es békefenntartók finanszírozását is beleszámolják a GDP-arányos védelmi kiadásokba.

A szókimondásáról ismert német külügyminiszter, a szocdem Sigmar Gabriel arról beszélt, hogy szerinte az értelmes biztonságpolitika nem tankok vásárlásáról, vagy a katonai kiadások felpörgetéséről szól, mivel ezzel csak a fegyverkezési versenyt fogja súlyosbítani az Egyesült Államok - további részletek a 444.hu-n olvashatók.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Anonymus33, 2017.03.20 10:07

Ki az a Sigmar Gabriel? Ugyanolyan müveletlen köcsög, mint a Schulz. Nezzel mar utana, hogy hany iskolat vegzett!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html