Visszatér az életünkbe a Nokia

Egy hordható sport- és egészségügyi készülékeket gyártó francia vállalat megvásárlásával visszatérhet az emberek mindennapi életébe a Nokia. A márkát sokan szeretik, így a kütyük, amelyek ezentúl logóját viselik, kelendőbbek lehetnek a korábbinál.
Napi.hu, 2016. április 26. kedd, 17:00
Fotó: Reuters

A Nokia megvásárolja a digitális egészségügyi készülékeket gyártó francia Withings céget 191 millió dollárért - idézte a finn vállalat bejelentését a theverge.com hírportál. Rajeev Suri vezérigazgató úgy véli, hogy gyakorlatilag óriási piacot vásároltak, hiszen a francia cég hordozható fitneszkütyüjei és orvosi mérőműszerei, illetve Activité okos órája nagyon sok vásárlót hozhatnak a Nokiának.

Visszatérnek

A sorok között a hír arról szól, hogy a finn márka visszatér a fogyasztói elektronika piacára. A vállalat néhány éve eladta mobiltelefon-gyártó üzletágát a Microsoftnak és visszavonult az átlagemberek számára unalmas hálózati eszközök piacára. Most azonban ismert és sokak által szeretett márkanevét az új elektronikus eszközök fejlesztésében és értékesítésében kamatoztathatja.

Nehéz lesz

A visszatérés ugyanakkor nem lesz könnyű. A mobilüzletág eladásával a cég elvesztette mérnöki és értékesítési apparátusa jelentős részét. Azok, akik nem mentek el az amerikai óriáshoz, külön vállalkozásba kezdtek vagy pályát változtattak.

Ezzel együtt a Nokia tavaly bizonyította, hogy nem felejtette el, minek köszönhette régi hírnevét: piacra dobta az N1 táblagépet. Ezt tabletet azonban csak Kínában és Tajvanon forgalmazzák.

Mint régen

Withings megvásárlása lehetőséget teremt a finneknek arra, hogy bebizonyítsa: még mindig képes olyasmiket fejleszteni, amiket megvesznek az emberek. Emellett esélyt kap arra is, hogy visszaszerezze a fiatalok érdeklődését.

A technológia megváltozott, amióta a vállalat kiszállt a kiskereskedelemből, ám most megint olyasmivel térhet vissza, amit a mobiltelefonokkal kínált. Személyes használatra szánt kütyükkel hódíthatja meg fogyasztókat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Meningitis, 2016.04.26 19:09

Halottnak a csók, Huawei, Xiaomi, LeTV, Meizu, Lenovo, ezek a Kínai márkák jönnek a LG, Samsung mellé, még az Almát is megroppantják hamarosan bejelentik...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2016.04.26 18:14

Imádom a Nokia telefonomat, semmiért sem adnám oda.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html