Visszatérnek a turisták Egyiptomba és Törökországba

A nyári szezonra 40 százalékkal emelkedtek a görögországi foglalások, és erősödni kezdett a kereslet az egyiptomi, valamint a törökországi utazások iránt is - közölte kedden a Thomas Cook Group brit utazásszervező cég.
Papp Zsolt, 2017. március 28. kedd, 18:05
Fotó: Napi.hu

A gazdasági problémák és a biztonsági dilemmák dacára a külföldi utazások továbbra is nagyon fontosak az európai polgárok számára, a külföldi nyaralás iránti érdeklődés magas a Thomas Cook összes piacán. A brit vállalatnál idén a tavalyihoz képest 10 százalékkal bővültek a nyári szezon foglalásai - írja az MTI.

A tavalyi gyenge év után és az idei lassú évkezdés után úgy tűnik, egyre nagyobb az utazók érdeklődése Egyiptom és Törökország iránt.

A Thomas Cook, amely évente több mint 20 millió turistát utaztat, tavaly próbálta kiszolgálni a biztonsági kockázatok miatt növekvő portugál és spanyol foglalási igényeket és további szálláshelyekkel szerződni, mivel a Földközi-tenger keleti felének egy részén a terrorizmustól való félelem miatt csekély volt a forgalom.

Az idei szezonra növelte kapacitásait Görögországban, továbbá Ciprus, Bulgária és Horvátország is népszerű az utazók körében. A brit cég, amelynek elődjét 1841-ben alapították, 15 piacon működő nemzetközi vállalkozássá nőtte ki magát, és csaknem 22 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

HOZZÁSZÓLÁSOK