Visszavágnak az oroszok az EU-nak

Az orosz kormány a jövő év végéig meg akarja hosszabbítani az Európai Unióval szembeni ellenszankciókat - jelentette ki Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök csütörtökön Moszkvában.
Dzindzisz Sztefan, 2017. június 29. csütörtök, 13:58
Fotó: Reuters

Medvegyev egy nappal azt követően nyilatkozott így, hogy az EU hivatalosan fél évvel kiterjesztette az Oroszország ellen a Krím félsziget elcsatolása és a kelet-ukrajnai szakadárok támogatása miatt 2014 júliusában bevezetett gazdasági büntetőintézkedések hatályát.

Oroszország, válaszul a nyugati szankciókra, 2014 augusztusában hirdette meg az élelmiszerembargót, amelyet Moszkva tavaly augusztusban 2017 végéig meghosszabbított. A zárlat az Egyesült Államokból, az Európai Unióból, Ausztráliából, Norvégiából, Kanadából, Albániából, Montenegróból, Izlandból, Liechtensteinből és Ukrajnából származó termékekre terjed ki. (Oroszország eurókötvényt bocsát ki.)

Az orosz embargó és az "exporthelyettesítés" támogatása serkentően hatott az orosz mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlődésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.06.29 14:18

Mérhetetlen ostobaság ez a szankciósdi. Az EU százmilliárd euro-kat bukott, csak Németországban több mitn százezren emiatt váltak munkanélkülivé. Hülyék, minek avatkoznak bele. Ez az oroszok és az ukránok belügye.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html