Újabb hajóbaleset történt

Konténerszállító hajóval ütközött és elsüllyedt szombaton Hamburg közelében egy nemrég másfél millió euróért felújított történelmi vitorláshajó. Az utasok közül öten megsérültek, egy nő súlyosan. A baleset a Schwinge folyón, az Elba mellékfolyóján történt - írja az MTI-re hivatkozva az Index.
Szepesi Anita, 2019. június 8. szombat, 19:51
Fotó: Pixabay

Az 1883-ban épített, No 5 Elbe nevű német vitorláshajó a felújítás után május végén tért vissza a hamburgi kikötőbe, és kirándulóhajóként üzemelt.

A hamburgi rendőrség szerint a vitorlás 43 emberrel a fedélzetén a Hamburghoz közeli Stade mellett ütközött össze a 141 méter hosszú, Astrosprinter nevű konténerhajóval, amely ciprusi zászló alatt az Északi-tenger felé haladt. A baleset körülményeiről a rendőrség egyelőre nem tudott tájékoztatást adni - derül ki a portál cikkéből.

A hajó utasait és személyzetét tűzoltók és más mentőalakulatok helyezték biztonságba. A történelmi szkúnert azonban nem lehetett megmenteni, elsüllyedt a Schwinge folyó torkolatában. A konténerhajó a baleset után folytatni tudta útját.

A 37 méter hosszú vitorlás Hamburg utolsó megmaradt, fából épült hajója volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK