Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az utóbbi 20 év legmelegebb júniusa volt Lengyelországban, a kivételes kánikula nem csupán az agrártermelőket aggasztotta, más ágazatok is megérzik a következményeit- írta a gazeta. pl.

Nem elég, hogy a messze 30 Celsius-fok alatti maximális hőmérsékletekhez szokott lengyelek nagyon megszenvedték az idei első nyári hónapot, az előrejelzések szerint júliusban is folytatódik a hőség.

A mezőgazdaságban a legrosszabbra készülnek, de gondok lehetnek vízellátással más területeken is. A következő két hónapban tíz vajdaságban lehetnek gondok a kutak vízellátásával. A normálisnál átlag legalább öt fokkal magasabb a hőmérséklet miatt megugrott az áramfogyasztás, ezért Lengyelország jelentős mennyiségű elektromos energiát volt kénytelen importálni. Megdőlt az egy nap alatt bevitt áram rekordja is.Főként a klímát használó cégek villanyszámlája lesz magas.

A szokatlanul magas hőmérséklet hatással van minden vállalkozásra - írja a Puls Biznesu. Alapvető probléma a dolgozók termelékenységének jelentős esése, továbbá számos berendezés beadta a kulcsot a hőség miatt: elromlott vagy végleg használhatatlanná vált.