Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A baleset a Holzkirchen-Rosenheim vasútvonalon történt, Bad Aiblingnál. A Meridian vasúttársaság szerelvényei egyelőre ismeretlen okból ütköztek össze frontálisan. A vonatokon többnyire munkába tartó ingázók utazhattak, gyerekek a farsangi iskolai szünet miatt valószínűleg nem voltak köztük.

A Bayerische Rundfunk bajor tartományi közszolgálati műsorszolgáltató társaság és a helyi hírportálok jelentései szerint a személyszállító vonatok több kocsija kisiklott és felborult.

Hol lehet érdeklődni?

A bajor rendőrség és a vonattársaság (Meridian) az érdeklődőknek két hotline vonalat létesített, ahol rögzítik a keresett és a kereső személy adatait: ezek a 00-49-395/43084390 és a 00-49-8031/2003180 számok.

A magyar sérültek vagy halálos áldozatok kilétéről a müncheni főkonzulátusnál érdeklődők megkereséseit rögzítik, de választ adni csak a német hatóságok érdemi tájékoztatása alapján, a mentési munkák befejezése után lesz lehetőségük.

A müncheni főkonzulátus telefonos elérhetőségei: 00-49-89-962280-210 és 00-49-178-5486-416.

A felső-bajorországi rendőrség külön telefonvonalat létesített az áldozatok és sérültek hozzátartozóinak, és délben sajtótájékoztatón ismerteti a balesetről feltárt adatokat.

Mentőalakulatok tagjai a bajorországi Bad Aiblingnél történt vonatbaleset helyszínén.
Kép: MTI/EPA

Megszólalt a vasúttársaság

"A baleset megrázkódtatás számunkra. Mindent megteszünk az utasokért, a hozzátartozóikért és munkatársainkért" - idézi a helyi vasúttársaság közleményét a 444.hu.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung rendőrségi forrásai attól tartanak, hogy a roncsok között további halálos áldozatokra bukkanhatnak.

Nincs hír magyar áldozatról

A külgazdasági és külügyminiszter közlése szerint egyelőre nincs információ magyar érintettről. Szijjártó Péter utasította a müncheni főkonzulátust, hogy lépjen kapcsolatba az illetékes német szervekkel.

Cikkünk folyamatosan frissül...