Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az FTSE-100 0,5, a DAX 0,9, A CAC-40 1 százalékot esett, a Stoxx Europe 600 indexe 1,1 százalékkal gyengült. A periféria sem volt kivétel: a milánói FTSE MIB 0,2, a madridi IBEX-35 1,3, az athéni ASE 0,4 százalékot vesztett.

Számos rossz hír emlékeztette a befektetőket kedden a világgazdaság bajaira. Szeptemberben a kínai import ötödével kisebb volt, mint egy éve. Ez főleg az autó- és a nyersanyagipari részvényeket sújtotta.

Nagy-Britanniába visszatért a defláció. Németországban meredeken, egyévi mélypontra romlott a befektetői hangulat, és súlyosbodott a nagykereskedelmi áresés.

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) azt jósolta, hogy az olajpiacon marad a túlkínálat jövőre is. Az alacsonyabb energiaárak eddig nem sokat lendítettek a kereslethiánnyal küszködő fejlett gazdaságokon, az IEA új előrejelzése viszont megviselte az energiaipari részvényeket, habár a kőolaj ára a dollár újabb vesztesége miatt estére korrigálta a délelőtti zuhanást.

A nyugat-európai tőzsdezárás után - közép-európai idő szerint este negyed 9 körül - a New York-i részvénypiacok fő mutatói közül a Dow Jones Ipari Átlag (DJIA) 0,1, a Nasdaq 0,4, az S&P 500 0,3 százalékkal járt az előző napi zárószintje alatt.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj kora este hordónként (159 liter) 49,90 dollár volt, 4 centes napi árnyereséggel. A gázolaj ára tonnánként 20,75 dollárral 455,50 dollárra, a normál benziné gallononként (3,78 liter) 0,0093 dollárral 1,3318 dollárra csökkent az előző záróhoz képest az Intercontinental Exchange (ICE) jegyzésében.

Az arany ára késő délután unciánként (31,1 gramm) 1165,78 dollár volt a hétfő esti 1160,53 dollár után azonnali szállításra Londonban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!