Warren is kiszáll az elnöki versenyből

Tovább szűkült a mezőny az Egyesült Államok demokrata-párti jelöltségéért. Mint ahogy az várható volt, Elizabeth Warren szenátor kiszállt a versenyből, ennek leginkább Bernie Sanders örülhet.
Rácz Gergő, 2020. március 5. csütörtök, 17:19
Fotó: AFP

Elizabeth Warren szenátor felfüggesztette a kampányát, vagyis feladta a harcot a Demokrata Párt elnökjelöltségéért - írja a New York Times nyomán a Reuters.

A lépés várható volt, Warren sokat várt a 14 állam előválasztását hozó "szuperkeddtől", azonban egyetlen államban sem nyert, még a saját államában is csak harmadik lett.

Warren jogászprofesszor, kampányával számos szakpolitikai kérdésben adott konkrét javaslatokat, aminek központi eleme volt a gazdagabb rétegek megadóztatása, a szélesebb társadalmi rétegeket elérő jobb közszolgáltatások érdekében.

Kiszállásának Bernie Sanders örülhet, akinek politikai elképzelései sokban hasonlítanak a Warren által képviseltekkel, ami egyben megosztotta a potenciális szavazóikat.

Ezzel tulajdonképpen kitisztult a terep, a radikálisabb demokratáknak ott van Sanders, míg a mérsékeltek számára minden bizonnyal Joe Biden korábbi alelnök jelenti a vonzóbb választást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.03.05 18:24

Nagyon jó hír, sötét egy asszonyság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html