Washington üzent a magyar kormánynak

Csalódottságát fejezte Heather Nauert, az amerikai külügyminisztérium szóvivője keddi nyilatkozatában amiatt, hogy a magyar kormány az Egyesült Államok erre vonatkozó kérése ellenére Oroszországnak adott ki két, fegyverkereskedelemmel gyanúsított orosz állampolgárt - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. november 27. kedd, 17:54
Fotó: AFP

A nyilatkozatban a szóvivő emlékeztetett arra, hogy az amerikai kormány az Egyesült Államok és Magyarország közötti kiadatási egyezmény értelmében kérte a szóban forgó orosz állampolgárok, idősebb és ifjabb Vlagyimir Ljubisin kiadatását Magyarországtól.

"Magyarország megtagadta az Egyesült Államok kérését és ehelyett a gyanúsítottakat Oroszországnak adta ki, ahol nem világos, hogy eljárást indítanak-e ellenük" - hangsúlyozta Heather Nauert.

Csalódtak

Az Egyesült Államok "csalódott" a magyar kormány döntése miatt. Utalt arra, hogy az Egyesült Államok a magyar bűnüldöző szervekkel való együttműködésre alapozva terjesztette elő kérését, majd hozzáfűzte: Magyarország az Egyesült Államok partnere és barátja, azonban ez a döntés "megkérdőjelezi" Magyarország elkötelezettségét a bűnüldöző szervek közötti együttműködésre vonatkozóan.

A közlemény szerint a magyar kormányzati döntés nem egyeztethető össze a két ország bűnüldöző szervei közötti együttműködéssel, aláássa az eddig végzett közös munkát.

Nincs itt semmi látnivaló

A magyar Igazságügyi Minisztérium múlt pénteken az üggyel kapcsolatban arról tájékoztatott: Vlagyimir Ljubisin és ifj. Vlagyimir Ljubisin kiadatása a szokásos eljárás keretében zajlott. Mind az Egyesült Államok, mind az Oroszországi Föderáció igényt tartott a személyek kiadatására. Az említett személyeket az igazságügyi miniszter döntése alapján Magyarország az állampolgárság szerinti országnak - ez esetben Oroszországnak - adta ki.

A kiadatásról az igazságügyi miniszter a bírósági döntések alapján, a vonatkozó jogszabályoknak és nemzetközi szerződéseknek megfelelően hozta meg a döntést. Emellett a magyar kormány az Egyesült Államok nagykövetségével és hatóságaival konzultált és tájékoztatást nyújtott a döntésről.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.11.28 00:16

when All is Said and Done...

There is...

No Love Lost!

Carcass!!

https://www.youtube.com/watch?v=2o14y9iupa8
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zana, 2018.11.27 21:34

Érik a pofon Orbánnak, sajnos az országnak is. Nem tudja a vezér mit csinál. eszetlen barom, miért nem üzen hadat az USA-nak mint dicső elődei? Aki ennek a nemzetnek csak ártott, országot pusztított, rabolt a történelem folyamán azzal bratyizik, oroszokkal, törökökkel! Le Orbánnal, le a Fidesszel. Éljen Amerika Putyin meg menjen az anyja valahol várja. Orbán egy disznó!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.11.27 19:34

Helyes. Majd lassanként megtanulják a nagypofájú jenkik hogy nem az egész világ tartozik a fennhatóságuk alá.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html