Washington bírálta Aszad moszkvai fogadtatását

A Fehér Ház bírálta szerdán, hogy Moszkvában "vörös szőnyeggel" fogadták a Vlagyimir Putyin elnököt felkereső Bassár el-Aszad szíriai államfőt.
MTI, 2015. október 22. csütörtök, 00:30
Fotó: Reuters

"Nézetünk szerint annak az Aszadnak a vörös szőnyeges fogadtatása, aki vegyi fegyvert vetett be a saját népe ellen, ellentétben áll az oroszok kinyilvánított céljával, a politikai átmenettel Szíriában" - mondta Eric Schultz szóvivő.

John Kirby, az amerikai külügyminisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint John Kerry, a tárca vezetője pénteken Bécsben a szíriai konfliktusról folytat eszmecserét az orosz, a török és a szaúdi diplomácia vezetőjével.

Az izraeliek és a palesztinok közötti erőszak megfékezésének gyakorlati lehetőségeit kereső Kerry csütörtökön Berlinben találkozik Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel. Megbeszélést folytat ugyanott német és uniós tisztségviselőkkel is.

A hét végén az amerikai diplomácia vezetője Jordániában és Szaúd-Arábiában a közel-keleti térség további vezetőivel találkozik, köztük Mahmúd Abbász palesztin elnökkel.

HOZZÁSZÓLÁSOK