Weber tárgyalt Orbánnal - íme, az eredmény

Konstruktívnak minősítette a magyar miniszterelnökkel folytatott megbeszélését az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Manfred Weber ugyanakkor hozzátette: Orbán Viktorral sok mindenről beszéltek, de nem oldottak meg minden problémát.
K. Kiss Gergely, 2019. március 12. kedd, 18:51
Fotó: kormany.hu

Vannak alapvető értékek, amelyeket az EPP minden tagpártjának, így a Fidesznek is tiszteletben kell tartania - mondta a Dohány utcai zsinagógában tett látogatásakor Manfred Weber.

Szavai szerint a Fidesznek minden Brüsszel- és Európai Unió-ellenes kampányt be kell szüntetnie, el kell távolítani a Brüsszel-ellenes plakátokat és garantálnia kell, hogy a jövőben sem lesznek ilyen kampányok.

Manfred Weber kitért arra is, hogy jó megoldásnak tartaná, ha a magyar kormányfő bocsánatot kérne azokért a problémákért, amelyeket az EPP más pártjainak okozott. Alapvető érték a tudomány szabadsága, ezért Budapesten továbbra is biztosítani kell a Közép-európai Egyetem működését.

A politikus, miután a zsinagóga kertjében, az Emanuel-emlékfánál elhelyezte az emlékezés kövét, azt mondta, "azért vagyok itt, hogy világossá tegyük": amikor európai politikával foglalkozunk, figyelembe vesszük a kisebb közösségeket is. Egész Európában növekszik az antiszemitizmus, és a politikusoknak egyértelműen ki kell állniuk amellett, hogy mindenki szabadon gyakorolhassa vallását. Manfred Weber örömét fejezte ki, hogy Magyarországon erős zsidó közösség van, amely fejlődik.

Ha valakit megsértett volna a hasznos idióták kifejezéssel. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter reagált Manfred Weber sajtótájékoztatójára, magyarázta az Orbán-Weber-találkozót.

Orbán egy dolog miatt bocsánatot kérne

Gulyás Gergely, a hvg.hu beszámolója a szerint egy sajtótájékoztatón elmondta, szerinte a Junckert és Sorost támadó plakátkampány már véget ért. "Ezzel ez az ügy lekerült a napirendről, ez a konfliktus véget ért." Bár, tesszük hozzá, vannak még kinn ilyen plakátok, csak azokat szedték le szélsebesen, amiket láthatott volna Weber a reptérről befelé jövet.

Orbán nem akart senkit sem megbántani a hasznos idióták kifejezéssel, ha valakit ez mégis bántott, akkor ennek a szónak a használatáért a kormányfő kész bocsánatot kérni - jelentette be Gulyás.

A CEU-ról azt mondta Gulyás, az intézmény jövője biztosítva van. A weberi javaslatokat - felvetődött: a müncheni egyetem és a BMW finanszírozási segítséget nyújtana a CEU-nak - megfontolják, de szerinte a magyar szabályozás megfelel az európai és a német gyakorlatoknak is.

Weber és Orbán Gulyás szerint nem csak a három feltételről (ultimátumról) beszéltek, hanem Európa jövőjéről, Macron elnökről, a CDU-ról, a migráció megállításáról. Olyan pártok kezdeményezték a Fidesz kizárását, akikkel eddig is sok vitánk volt - mondta Gulyás, rátérve az aktuális kérdésekre. A kizárásról vita szerintük a bevándorlásról szóló vita, de: Orbán is, Weber is azt szeretnék, ha a Fidesz az EPP tagja maradna.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2019.03.13 11:58

@Arnika:
Ha nem mondja nem tudtam volna, kinn vannak a plakátok az internetes oldalakon meg orrba-szájba ömlik az orbáni kutyakaki.
Gulyás a hazug, de milyen is lehet egy fideszes?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Arnika, 2019.03.13 11:44

A plakátok kint vannak, így ez nem igaz: Gulyás Gergely, a hvg.hu beszámolója a szerint egy sajtótájékoztatón elmondta, szerinte a Junckert és Sorost támadó plakátkampány már véget ért.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Warlock, 2019.03.13 10:33

@Warlock: liberótáló = liberóutáló... na... új szavakat gyártok...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Warlock, 2019.03.13 10:32

@terabit: "miből gondolod hogy én (csak magam nevében beszélhetek) nem szórakozok jókat ezen a félkegyelműn?"

Csak akkor szórakozhatnál jókat rajta, ha elhinnéd, hogy ő tényleg hisz abban amiket leír... ember, nem látod mennyire tré és átlátszó a szövege? Ne már...

"Amúgy ezeket ő tényleg komolyan gondolja. Hidd el vannak ilyen hülyék. "

Dehogy gondolja, tudom hogy van ilyen, de ő értelmesebb jóval, átlátszó mint a panorámaablak (annyira már nem értelmes sajnos, hogy hitelesen csinálja amit csinál).

"tényleg azt hiszi ő most Orbán elleni szent háborút vív, de valóban, így csak ingyen propagandát csinál a fidesznek, "

Dehogy hiszi az előbbit, az utóbbi meg a feladata... ugyanolyan szimpatizánsa a fidesznek mint ti (Cefre kivételével), csak ti meggyőződéses liberótáló fideszesek vagytok, a liberóutálat tett benneteket a fidesz szimpatizánsává (amit teljesen megértek), őt pedig a fidesz fizeti... pontosan azért amit a második tagmondatban írtál: hogy falsan reprezentálja a liberós szavazótábor értelmi szintjét, hamisan idiótának állítson be a másik oldalon mindenkit, mindenki röhögjön rajta (ezáltal az ellenzéken), tovább gyengítve a már így is béka segge alatt lévő baloldali pártok támogatottságát. Örülök, hogy legalább (a szavaidból ítélve) egy részét érted a szerepének, jó lenne a másik részét is megérteni (ld. fent), és nem anyázni őt... minél kevesebbet kommunikáltok vele, annál kevesebbet ír, és kevesebb topic-ot szar tele szeméttel... mint a hedviga eset.. szó nélkül kell hagyni... a bolondját járatja veletek...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2019.03.13 10:17

Na csak ide ette a fene megint :-))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html