Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A létező legvalószínűbb forgatókönyvnek nevezte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Vuhanban vizsgálódó kutatócsoportja, hogy a koronavírus állatról terjedt emberre és nem egy laborban fejlesztették ki. Azt is hangsúlyozták, hogy egy denevérekben meglévő koronavírus mutat olyan jelentős hasonlóságot az embereknél diagnosztizált SARS-CoV-2. vírussal, hogy életszerű, hogy a zoonózis során ez mutálódott. A WHO szakértői január 14-én érkeztek Vuhanba, azóta helyi orvosokkal, intézményvezetőkkel interjúztak, megvizsgálták azt a vadállatpiacot is, ahol először feltűnt a koronavírus.

Az Egészségügyi Világszervezet elnöke friss nyilatkozatot tett, melyben nem vetette el teljesen azt, hogy a vírus mesterséges környezetből szabadulhatott ki.

"Érkezett néhány kérdés azzal kapcsolatban, hogy kizártunk-e egyes hipotéziseket. Beszéltem a csapat néhány tagjával, és meg szeretném erősíteni, hogy egyelőre minden hipotézist fenntartunk, és ezek további vizsgálatára van szükség" - mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz az Euronews szerint.