WWW: túl az egymilliárdon

Légió a nevem - mondhatná az internethasználók globális kórusa, annál is inkább, mert a világhálóra felcsatlakozók száma most először lépte át az egymilliárdot.
Pápai Csaba, 2009. január 27. kedd, 17:27
Fotó:

A comScore legújabb adatai szerint közel 180 millió internet-használó Kína valamely pontjáról éri el a világhálót, ezzel a távol-keleti ország végleg átvette a vezető helyet a szörfölők között a pár hónappal ezelőtt még világelső Egyesült Államok előtt. A tengerentúlon 163 millió emberre bukkanhatunk online, azaz az USA lakosságának több mint felét behálózta már a virtuális világ. A ranglétrán harmadik Japán az internethasználók 6 százalékát adja a 15 évesnél idősebb korosztályban - írta az Economist.

A comScore egyúttal arra is figyelmeztet, hogy a feltörekvő országokban rejlő potenciált még közel sem sikerült maradéktalanul kihasználni; Kína mellett Indiában és Braziliában is jelentősen növelhető a penetráció, így a világ netezőinek jelenleg 3,2, illetve 2,7 százalékát adó utóbbi két ország könnyen lekörözheti a ranglistán negyedik Németországot, illetve a soron következő Nagy Britanniát is.

HOZZÁSZÓLÁSOK