Zágráb elrabolt horvát kincsek visszaadását kéri a szerb EU-csatlakozás támogatásáért

Horvátország az 1991-1995-ös délszláv háborúban elrabolt horvát kincsek visszaszolgáltatását kérné Szerbiától az európai uniós csatlakozás támogatásáért cserébe - írta pénteken a Vecernje Novosti című szerb napilap.
MTI, 2014. április 18. péntek, 10:34
Fotó: Reuters

Az újság szerint nem egészen egy évvel azt követően, hogy Horvátország csatlakozott az EU-hoz, máris feltételeket szab keleti szomszédjának: Tonino Picula és Dubravka Suica horvát képviselők azt kérték az Európai Parlamenttől, hogy "a kilencvenes évek háborúi során ellopott horvát kulturális javak visszaszolgáltatása is képezze részét a Szerbiával folytatott csatlakozási tárgyalásoknak".

Vat a horvát követelés várhatóan nem számíthat támogatásra. "Amivel az Európai Bizottság nemrga László, a szerbiai parlament integrációs bizottságának elnökhelyettese szerint viszon ért egyet, nehezen kerülhet be a tárgyalási feltételek közé, függetlenül attól, hogy azt valamelyik tagország mennyire szeretné" - hangsúlyozta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Haynau, 2014.04.18 15:23

@jobbajobb: Most az egyszer egyetertek veled. A magyarok is igen sokat kovetelhetnenek - hogy vegre buntessek meg az allando magyarok elleni atrocitasokat, a fakeresztek azonnali elegeteset a tobb tucat tomegsiron, amikben 40 ezer artatlan magyar civil van eltemetve. Ezeket a fakereszteket minden evben halottak napjan a magyarok felallitjak a szerbek pedig 1-2 nap alatt kihuzzak es elegetik. Es a "hazafias" es "nemzetvedo" fideSS kormany nem meri kinyitani a szajat. Sok kornyekbeli 4-5 millios orszag kormanya szazszor jobban megvedi nemzeti erdekeit mint a mostani magyar. Miert? Mert Orban es bandaja nem lat penzt benne.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.04.18 12:47

..milyen igaza van a horvátoknak ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html