Elnézést akarnak kérni Orbántól - pénteken jöhet a bejelentés

Milos Zeman cseh államfő (képünkön) pénteken elnézést akar kérni Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől Tomás Petrícek külügyminiszter egyik döntése miatt. Zeman erről a Barrandov kereskedelmi televízióban csütörtökön este közvetített interjúban beszélt.
Dzindzisz Sztefan, 2018. november 30. péntek, 07:40
Fotó: Reuters

A köztársasági elnök az interjúban élesen bírálta Tomás Petríceket, kijelentette, hogy "durva hibákat vét" és a miniszter politikai súlya "minimális". (Ismét Magyarország a téma az EP-ben.)

Tomás Petrícek a közelmúltban az ankarai, a budapesti, a kijevi és a római nagykövetségeket törölte a kiemelt fontosságú cseh diplomácia képviseletek közül. Milos Zeman ezzel nem ért egyet, s a dolog nagyon zavarja.

"Petrícek vagy tapasztalatlan, vagy hallgat (Miroslav) Poche tanácsaira, aki az Európai Parlamentben Magyarország ellen szavazott. Mindkettő természetesen hiba, nekünk profi külügyminiszterre van szükségünk" - mondta Zeman a televízióban. Közölte: pénteken ezért elnézést fog kérni a Csehországba látogató Orbán Viktortól, és javasolni fogja, hogy a külügyminiszter döntését helyezzék hatályon kívül.

"Ha nincs ott egy profi, hanem egy olyan ember, aki durva hibákat vét, aki nem ismeri Olaszország súlyát az Európai Unióban, nem ismeri Magyarország súlyát a visegrádi négyesben, akkor csak ingathatom a fejem, elmosolyodhatok és sajnálhatom a külügyminisztériumot" - jelentette ki a cseh elnök.

Nem kívánok tovább foglalkozni Petrícekkel, mert "súlya egészen minimális" - tette hozzá Milos Zeman a Barrandov televízióban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2018.11.30 14:37

@Borisz1106:
naja, csak nem tudja, hogy hol a helye es mi a feladata. ebben a kerdesben a kulugyminiszter a legfobb donteshozo, aki meghozta a donteset. azt megvaltoztatni nem tudja senki. egyetlen jarhato ut maradt, hogy a kormany uj kulugyminisztert valaszt. ebben pedig zeman "súlya egészen minimális". ez kb olyan szintu elbaszas volt a cseh elnoktol, mint amikor dajcstomi megaszondta europabo', hogy netadora van szukseg magyarorszagon. en ilyenkor a szerepteveszto ember alkalmassagat kerdojelezem meg, nem pedig a donteshozoet, de mint tudjuk a fideszbirkak mashogy mukodnek, naluk meg a 42 helyett is soros jon ki a vegen...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2018.11.30 13:41

@drnemoda@yahoo.com: Most választották újra januárban. Nem hiszem, hogy még egyszer indul (talán nem is lehet indulnia). Most viszont Ő az államfő!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

drnemoda@yahoo.com, 2018.11.30 12:02

Nem történt hiba, zémannak nem sok köze van ehhez. A külügyminiszter meg azt mondta, hogy neki ehhez kizárlagos joga van - akkor meg ? Kérjen csak zéman bocsánatot, menjen le kutyába, szenilis vénember ! Gondolja, hogy még egyszer megválasztják ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html