Zeman elutasítja az amerikai rakétaernyő tervének felújítását

Milos Zeman cseh államfő elutasítja, hogy az Egyesült Államok válaszul a Krím félsziget orosz megszállására Csehországban és Lengyelországban felépítse az amerikai rakétavédelmi ernyő európai pilléreit.
MTI, 2014. március 11. kedd, 16:24
Fotó: Napi.hu

"Az elnök mindig ellenezte ezt a projektet, mert nem tartotta hatékonynak. Álláspontja nem változott" - tolmácsolta Zeman álláspontját szóvivője, Jirí Ovcácek kedden Prágában.

Az amerikai rakétavédelmi ernyő európai pilléreinek felépítéséről az ifjabb George Bush elnöksége idején folytatott intenzív tárgyalásokat Washington, Prága és Varsó. Barack Obama elnök kormánya 2009-ben feladta ezeket a terveket.

John McCain amerikai szenátor hétfőn azonban javaslatot tett a projekt felújítására. Szerinte az Egyesült Államoknak ezzel kellene reagálnia a Krím félsziget orosz megszállására.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.03.11 16:29

..nem kel feszíteni a húrt ,amerika messze van ,az oroszok közel,a csehek nem hülyék, a rendszerváltást is sokkal okosabban csinálták,illetve nem kollaboráltak a háttérhatalommal,csak akkor ,ha nemzeti érdekeik úgy kívánták ....,ja ,meg ott nem volt szdsz ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html