Zsebre menő meglepetés érheti az autósokat a szomszédban

Szlovákiában hamarosan másodrendű utakat is fizetőssé tehetnek, mert a kamionok ezeken kerülik el az autópályákat. A nehéz járművek tönkre teszik az utakat és a falvak lakóinak idegeit.
Barabás Júlia, 2020. szeptember 26. szombat, 07:43
Fotó: Getty Images

A Nagyszombat megyei önkormányzat a közlekedési minisztériummal tárgyal egyes másodrendű útszakaszok fizetőssé tételéről a teherforgalom számára - írta a pozsonyi Új Szó. "Főleg külföldi kamionok kerülik el a jelenlegi fizetős szakaszokat és alacsonyabb rendű utakon közlekednek. Az útdíjból ezeket a szakaszokat javíttatnák meg, és egyúttal azt reméljük, hogy kevesebb kamion fog a falvakon áthaladni, megkönnyítve ezzel a lakosság életét" - jelentette ki Jozef Viskupic megyeelnök a Jaroslav Kme közlekedési államtitkárral folytatott tárgyaláson.

A megyei önkormányzat július végén szavazott a másodrendű utak fizetőssé tételéről és felhatalmazta a megye vezetését, hogy kezdjen tárgyalásokat a közlekedési tárcával. A megye és a minisztérium, valamint a Nemzeti Autópálya-társaság összesen 16 szakaszt jelölt ki a megyében, ezek a jövő évtől lehetnének fizetősek. A fő cél a nemzetközi tranzitforgalom fizetőssé tétele úgy, hogy ez ne legyen negatív hatással a helyi fuvarozókra.

HOZZÁSZÓLÁSOK