A Renault felfalhatja a Nissant

A francia kormány tájékoztatta a Nissant, hogy nemcsak a következő cégvezetőt neveznék ki, hanem egyesítenék is egy holdingcégben a két társaságot.
Szabó Dániel, 2019. január 20. vasárnap, 12:24
Fotó: AFP

Egy francia kormány küldöttség tájékoztatta a Nissan vezetését arról, hogy a cég a Renault-val való integrációját kívánják elérni, amely valószínűleg egyetlen holdingtársaság alá tartozna - jelentette be a Nikkeire hivatkozva a Reuters vasárnap.

A delegáció, amely magában foglalja a francia kormány által kinevezet Martin Vial megbízott Renault-igazgatót is, azt mondta, hogy a Nissan következő elnökét is kiválasztanák a franciák.

Carlos Ghosn, a Nissan Motor Co., a Renault SA és a Mitsubishi Motors Corp. részvételével létrehozott autóipari szövetség első embere november 19-én érkezett magánrepülőgépével Tokióba, ahol azonnal őrizetbe is vették és előzetes letartóztatásba helyezték jövedelmének eltitkolása miatt Greg Kelly megbízott igazgatóval együtt. A vád ellene az, hogy a 2015-től 2018-ig terjedő időszakban 2,9 milliárd jen jövedelem szerepelt az értékpapír-felügyeletnek benyújtott beszámolókban a tényleges 7,2 milliárd jen helyett.

A francia kormány felkérte a Renault-t, hogy a következő napokban igazgatósági ülést tartson Ghosn helyett. Bruno Le Maire pénzügyminiszter egy vasárnapi interjúban azt mondta, hogy a Michelin vezérigazgatója, Jean-Dominique Senard jó választás lehet a Renault vezetésére.

"A francia állam, mint részvényes, beleszól a döntésbe. Azt mondhatom, hogy Jean-Dominique Senard híres autóipari szakértelméről" - mondta Le Maire a francia Journal du Dimanche újságban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.01.21 13:57

Hahaha, a kis hal megeszi a nagyot? Ezt eddig még nem hallottam. A Nissan sokszorosan nagyobb, mint a Renault. Már megint a farok csóválja a kutyát hahaha.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html