A vártnál rosszabb számokat között a Philips

A Philips profitja 31 százalékkal, 162 millió euróra emelkedett az idei első negyedévben az egy évvel korábbi 124 millió euróról, elsősorban a kiadáscsökkentő intézkedések hatására - írta az MTI.
Domokos Erika, 2019. április 29. hétfő, 14:36
Fotó: Reuters

A szakértők által inkább figyelemmel követett kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés levonása előtti eredmény (EBITA) 364 millió euró lett az egy évvel korábbi 344 millió euró után - közölte a holland konszern.

Az idei első három hónapban a cég forgalma 5,2 százalékkal, 4,2 milliárd euróra bővült. Az összehasonlítható alapon számolt bevétel 2 százalékkal nőtt.

Elemzők nagyobb, 371 millió euró EBITDA-eredményt és jelentősebb, 2,4 százalékos bevételnövekedést vártak összehasonlítható alapon.

A Philips - amely három éve vált meg alacsony nyereségű fényforrás üzletágától, hogy részben az egészségügyre koncentráljon - három nagy divíziót működtet, ezek személyi használatra szolgáló kisebb elektromos eszközöket, diagnosztikai készülékeket, továbbá az egészségügyben alkalmazható szoftvereket gyártanak, illetve fejlesztenek.

A Philips a világ több mint 100 országában van jelen és mintegy 77 ezer embert foglalkoztat.

HOZZÁSZÓLÁSOK