A befektetési guru Európára kacsintgat

Warren Buffett európai befektetési lehetőségekről tárgyal Frankfurtban.
NAPI Online, 2008. május 19. hétfő, 09:59
Fotó:

A 200 milliárd dolláros tőkeértékű Berkshire Hathaway tulajdonos-vezérigazgatója, Warren Buffett ma Frankfurtban európai üzletemberekkel tárgyal az óvilági befektetési lehetőségekről. A világ egyik leggazdagabb üzletembere négy városra kiterjedő európai turnéját kezdi ma meg a németországi pénzügyi központban, azzal a nem titkolt céllal, hogy az omahai székhelyű társasága számára felvásárlási célpontokat keressen. Buffett holnap Lausanne-ba, szerdán Madridba, majd csütörtökön Milánóba utazik.

A Berkshire-nek 35 milliárd dollárnyi elköltendő készpénz áll a rendelkezésére, amelyet Buffett akvizíciókra fordítana; korábban Kínában, Izraelben és az Egyesült Királyságban is befektető üzletember a Bloombergnek arról panaszkodott, hogy az olyan nagy méretű amerikai társaságokat, mint a Berkshire, fenntartásokkal fogadják külföldön.

Németország kiváló akvizíciós terület Buffett számára, aki elsősorban jól működő, magánkézben lévő vállalkozások felvásárlására szakosodott, hiszen a német társaságok háromnegyede családi vállalkozásként működik. Többségüket a második világháború utáni újjáépítés során alapították, és mostanára szembesülnek az örökösödés problémáival.

HOZZÁSZÓLÁSOK