A BMW Kínába vinné a Minik gyártását

A BMW-csoport tárgyalásokat folytat Kína legnagyobb városi terepjáró (SUV) gyártójával a Mini autók elektromos változatának a gyártásáról - írta az AP-re hivatkozva az MTI.
Domokos Erika, 2018. február 23. péntek, 14:26
Fotó: Pixabay

A BMW szándéknyilatkozatban jelezte együttműködési szándékát a Great Wall Motors céggel, amellyel mielőbb tető alá akarja hozni az ügyletet.

Nem véletlen a BMW sietsége. Kína ugyanis szigorú kvótát vezet be az "új energia járművek" (New Energy Vehicle, NEV) gyártására és értékesítésére 2019-től.

A gyártóknak 2019-től eladásaiknak legalább tíz százalékát NEV modellekkel kell teljesíteniük és az arány évről évre fokozatosan emelkedik majd.A NEV modellek értékesítésének a kínai autópiacon 2020-ra el kell érnie a kétmilliót.

A BMW pénteken azt közölte, hogy a Mini első elektromos változata Nagy-Britanniában, oxfordi gyárában készül majd 2019-től.

Kínában tavaly 468 ezer teljesen elektromos autót értékesítettek, ami igen jelentős, 82 százalékos növekedés 2016-hoz képest.

Kína a BMW vezető piaca, ahol tavaly közel 560 ezer autót adott el. Ez több mint a második és a harmadik legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban és Németországban együttesen értékesített mennyiség.

A BMW tavaly 35 ezer Mini autók adott el Kínában, amivel a márka negyedik legnagyobb piaca volt.

Meglepő fordulat: újranyitná bezárt magyar gyárát a multicég - ezt már olvasta?

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK