A Cirque du Soleil 3500 embert bocsátott el

Csődvédelmet kért a Cirque du Soleil, miközben 3500 embert küldenek el. Ha sikerül befektetőt találniuk, akkor visszavehetik az embereket - írja az Index.
Szász Péter, 2020. június 29. hétfő, 22:03
Fotó: Getty Images - Sergii Kharchenko

A Cirque du Soleil még márciusban leállította előadásait a koronavírus-járvány miatt, és a társulat tagjainak 95 százalékát küldte kényszerszabadságra. Majd felmerült, hogy Québec tartomány esetleg megveszi a montreali székhelyű cirkusz többségi tulajdonát, amennyiben a tulajdonosok az eladás mellett döntenek, június 29-én pedig kiderült, csődvédelmet kértek, és újrastrukturálnák az adósságállományukat - olvasható a portálon.

A társulat adóssága közel 1 milliárd dollárra rúg, és hogy valamelyest csökkentsék a kiadásokat, közel 3500 embert bocsátottak el. Ügyükben egyébként kedden dönt majd a québeci fellebviteli bíróság, és ha megszületett a döntés, az Egyesült Államokban is csődvédelemért folyamodnak majd.

A Cirque du Soleil jelenleg állítólag 5-6 befektetői csoporttal is tárgyal, és várhatóan szeptemberben derül majd ki, hogy ki lesz a tulajdonos. A tervek szerint pedig idővel újra alkalmazásba vennék azoknak az embereknek egy részét, akiktől a járvány miatt váltak meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK