Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Liegl & Dachser Szállítmányozási és Logisztikai Kft. tavalyi árbevétele 81,4 millió euró volt az előző évi 78,6 millió euró után. A globális piacon a Dachser tavalyi árbevétele meghaladta az 5,57 milliárd eurót, küldeményszáma 2,5 százalékkal 83,7 millióra, a szállított tömeg 3 százalékkal 41,3 millió tonnára nőtt.

A vállalat valamennyi üzletágban bővülni tudott, csupán a légi és tengeri szállítmányozás (Air&Sea Logistics) teljesítménye stagnált az árfolyamhatások, a csökkenő fuvardíjak és a kínai-európai útvonalon bekövetkező volumencsökkenés miatt.

A cég az árbevétel bővülését a kedvező gazdasági feltételeknek tulajdonítja, de kiemelte a dízelmotorok tilalma miatti bizonytalanságot, valamint a szakember- és a kapacitáshiányból fakadó nehézségeket. Bernhard Simon vezérigazgató szerint 2018 során nyilvánvalóvá vált, hogy a logisztikának a szűkös erőforrások kezelésére kell összpontosítania - írták. Fenntartható növekedéssel teremtené meg az egyensúlyt a minőség, a folyamatok és a költségek között.

A Dachser világszerte 44 országban van jelen és 30 600 munkavállalót foglalkoztat.