A Daimler komolyan hisz Kínában

A Daimler részvényesévé válhat a kínai BAIC autóipari konszern - tájékoztatta a Reuterst Dieter Zetsche, a Daimler elnöke.
MTI, 2015. szeptember 10. csütörtök, 14:46
Fotó: Reuters

A Daimler és kínai partnere, a BAIC között tárgyalások folynak részvényesi kapcsolat kialakításáról. Már korábban is jeleztük, hogy kölcsönös részvénytulajdonosi kapcsolat jöhet létre közöttünk - jelentette ki a Daimler elnöke. Azt azonban, hogy a tárgyalásokat konkrét lépések is követnék, még korai lenne kijelenteni.

Amennyiben részvénycserére kerülne sor a két cég között, az semmiképpen nem történhet meg a meglévő részvénytulajdon felhígításával - hangsúlyozta a tőkeemelésre vonatkozó újságírói kérdésre adott válaszában a Daimler elnöke, hozzátéve, hogy a lehetséges megoldásokról folynak a tárgyalások.

A kínai médiában megjelent beszámolók szerint a BAIC vezérigazgatója már korábban is jelezte, hogy tárgyalásokat folytatnak a Daimlerrel részvénytulajdon vásárlásáról és az év vége felé juthatnak eredményre a témában.

A Daimler tíz százalékos részvénytulajdonnal rendelkezik a kínai tőzsdén jegyzett BAIC Motor vállalatban, a kínai állami Beijing Automotive Group (BAIC) leányvállalatában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matyi2010, 2015.09.10 15:37

A sanghaji SAIC ( Shanghai Automotive Industry Corporation) mellett a pekingi BAIC (Beijing Automotive Industry Corporation) tartották esélyesnek nyugati szakértők, hogy a világ 10 legnagyobb autógyártója közzé kerüljön.

Szerintem a Borgward projekt is a Mercedes és a BAIC közös projektje, óvatosságból álnéven.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html