A Daimler tízmilliárd eurót költ villanyautó-fejlesztésre

A Daimler 10 milliárd eurót fordítana villanyautók fejlesztésére - közölte a cég kutatási és fejlesztési igazgatója.
MTI, 2016. november 27. vasárnap, 15:36
Fotó: Napi.hu

Thomas Weber a Stuttgarter Zeitung című lap szombaton megjelent számában arról beszélt, hogy 2025-ig tíz villanyautó-modellel jelennek meg. Elmondta továbbá, hogy ebből három Smart márkájú lesz, és hogy az erősebb elemek akár 700 kilométer távra elegendő energiát nyújtanak majd.

A Reutersnek korábban név nélkül nyilatkozó forrás azt mondta a hírügynökségnek, hogy a Daimler legalább hat villanyautó-modellt tervez piacra dobni, de ez a szám akár kilencre is nőhet, és a német gyár ezzel versenyre kel a piacon az amerikai Tesla és a német Volkswagenhez tartozó Audi cégekkel.

A Daimler még pénteken jelentette be, hogy folytatja a dízelüzemű autók eladását az Egyesült Államokban, szemben riválisával, a Volkswagen céggel, amely a héten azt közölte, hogy a tavalyi botrány hatásaként végleg felhagy az ilyen autók értékesítésével az amerikai piacon - számolt be a Der Spiegel.

A hetilap adatai szerint az amerikai piacon idén eladott Mercedes márkájú autók kevesebb mint egy százaléka dízelüzemű. Néhány éve még 5 százalék körüli volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK