A dolgozók is ringbe szállnak a VW-ért

A Volkswagen és Porsche alkalmazottai is szeretnének egy szeletet a két cég összeolvadásából létrejövő autóipari monstrumból.
NAPI, 2009. augusztus 30. vasárnap, 14:08

A VW szakszervezeti vezére a Südeutsche Zeitungnak nyilatkozva elmondta: a Volkswagen és a Porsche 370 ezer dolgozója mintegy 5 százaléknyi részesedést venne a két társaság egyesüléséből létrejövő cégből.


Bernd Osterloh szakszervezeti vezető arról ugyan nem tájékoztatta a lapot, hogy az alkalmazottak miből finanszíroznák a tulajdonszerzést, azt viszont közölte, hogy kezdetben 1-5 százalékos részesedést szereznének, amelyet a későbbiek során akár 10 százalékra is duzzaszthatnak.


Ahogy arról a korábban a Napi Gazdaság is beszámolt, a VW még augusztus elején kinyilvánította szándékát az adósságokkal terhelt Porsche 42 százalékos tulajdonának megvételére. Erről bővebben itt olvashat.


A 3,3 milliárd euróra becsült részvénycsomag megvásárlásával a VW biztosítani kívánja, hogy 2011-re létrejöjjön egy integrált autógyártó csoport a Volkswagen és a POrsche utódvállalataként. Ennek érdekében a wolfsburgi székhelyű társaság a jövő év első felében elsőbbségi részvény-kibocsátásról határozott.

HOZZÁSZÓLÁSOK