Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Orosz hírportálok beszámolói szerint a Gazprom tevékenységéről és teljesítményéről beszámoló Miller úgy fogalmazott, hogy a Gazprom Európába irányuló napi gázszállításai stabilak. Hozzátette, hogy egyes nyugati partnerek nyilatkozatai, miszerint kevesebb gáz érkezik Oroszországból, a plusz megrendelésekre vonatkoznak.

Az utóbbi napokban több európai, köztük szlovák és lengyel vállalat azt közölte, hogy a Gazprom nem tesz eleget teljes mértékben a megrendeléseknek.

"Tehát ha jól értettem Önt, arról van szó, hogy a szerződéses kötelezettségeknek teljes mértékben eleget tesznek, de nem tudták teljes egészében leszállítani a kért kiegészítő mennyiséget?" - tette fel a kérdést az orosz elnök. Miller úgy válaszolt, hogy pontosan ez a helyzet.

Miller elmondta az elnöknek, hogy rekordmennyiségű, 72 milliárd köbméter gázt szivattyúznak az oroszországi gázraktározókba. Hozzátette, hogy a Gazprom tavaly abszolút rekordot állított fel a hazai fogyasztóknak szállított gáz mennyiségével a hideg tél miatt. Az előrejelzések szerint az idei tél hidegebb lesz a szokásosnál, és ez is indokolja azt, hogy az utóbbi napokban növelték a tározók feltöltését szolgáló szállításokat.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szerdán nem tapasztaltak semmiféle fennakadást az Ukrajna irányából érkező földgázszállításban.