A görög drachmára készülnek fel Németországban

A német TUI utazási iroda megkezdte a felkészülést arra az esetre, ha Görögországban ismét a drachma lenne a fizetőeszköz.
NAPI, 2011. november 5. szombat, 14:52
Fotó: Napi.hu

A Bild című lap szombati beszámolója szerint a vezető európai utazási iroda olyan szerződést készül aláíratni a görög szállodásokkal, amelyben rögzítik, hogy a TUI drachmában fogja kiegyenlíteni a hotelszámlát, ha az országban visszatérnek a régi fizetőeszközre.
A TUI szóvivője a lapnak elmondta, a lépésre azért van szükség, mert ha Görögországban tényleg visszaállnak a drachmára, akkor jelentősen gyengülni fog a görög nemzeti fizetőeszköz, s e kockázat ellen kíván védekezni a TUI.
A görög szállodások felháborodva reagáltak a felvetésre, tiltakozván az ellen, hogy a TUI presszionálja őket. A görög szállodák szakmai szövetsége szerint senki sem fog aláírni egy ilyen szerződést, és jelezték, a görög idegenforgalmi miniszterhez fordulnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2011.11.05 21:24

@yooseph:
Látod, egyik kutya, másik eb. A kérdés az, hogy melyik nagyobb "véreb"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

yooseph, 2011.11.05 16:50

Újat mutattak Orbán Viktornak aki visszamenőleges hatályú jogi ügyeletek tud állami szinten generálni polgári jogi ügyeletek esetére is. A TUI előre hatályosított szerződéseket is képes már gyártani. Hajrá Viktor! Van még mit tanulni. A zsidó rafinéria verhetetlen még dakota közmondásokkal szemben is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html