A hó vitte el a Metró profitját

Az átlagosnál hidegebb karácsonyi időjárást okolja a Metro kiskereskedelmi lánc a vártnál rosszabb negyedik negyedéves eredményekért.
NAPI, 2011. január 11. kedd, 09:16
Fotó:

A német Metro kereskedelmi lánc gyorsjelentése szerint a negyedik negyedéve 19,7 milliárd eurós árbevétellel zárult, ami 1,6 százalékos emelkedést jelent az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest - számolt be a MarketWatch.

Az árfolyamváltozások miatt a működési területek saját devizájában számolt árbevétel 0,1 százalékkal emelkedett ugyanezen idő alatt. Az elemzők 20,2 milliárd eurós árbevételre számítottak.

A Metro közleménye szerint a vártnál alacsonyabb eredmény a kulcsfontosságú karácsonyi időszakban tapasztalat európai hóhelyzet következménye. A németországi forgalom 2,6 százalékkal esett vissza éves szinten a negyedik negyedévben, Nyugat-Európa Németországon kívüli részén azonban 1,6, Kelet-Európában 6,9, az ázsiai és afrikai térségben pedig az egy évvel korábbinál 29,1 százalékkal magasabb árbevételt realizált a társaság, egyben változatlanul hagyta 2010-es 2,3 milliárd eurós EBIT-várakozását.

Ahogy Eckhard Cordes, vezérigazgató fogalmazott: az enyhülő időjárás azonnal forgalomnövekedést hozott, véleménye szerint a vállalat nyereségessége gyorsuló ütemben bővülhet 2011-ben, a fokozott expanziós tevékenység, illetve a költségcsökkentések következtében.

HOZZÁSZÓLÁSOK