A cég közlése szerint az észak-amerikai és európai piacokon zajló fejlesztések terén legnagyobb a bizonytalanság. Tavaly az USA-ban, az Egyesült Királyságban, és Spanyolországban volt nagy zuhanás, de a piac Kelet- és Dél-Európában valamint Oroszországban is zsugorodott.

A Holcim riválisához, a Lafrage SA-hoz hasonlóan leépítésekre kényszerült az európai és amerikai projektek pangása miatt. A svájci cementipari vállalat üzemeket zárt be Spanyolországban és az USA-ban és mintegy 857 millió svájci frankos költségcsökkentést hajtott végre, meghaladva ezzel a cég által kitűzött célt.

A cég vezetése több mint 3 milliárd dollárt költött ázsiai akvizíciókra. A vállalat nettó bevétele 271 millió svájci frankra (253 millió dollár) nőtt az előző évi 43 millió frankról. Elemzők 297 millió frankos profitra számítottak. A cég bevételei 7,9 százalékkal 5,36 milliárd frankra estek. 
 

A Holcim hivatalos közleményében arra is rávilágított, hogy sok függ attól, hogy a kormányok infrastrukturális fejlesztésekre szánt ösztönző programjai az ígért mértékben valósulnak-e meg.


A svájci székhelyű cementvállalat az indiai piacról pozitív eredményekről számolt be: két ottani leányvállalata több cementet adott el az előző évben. A cég ezen a piacon 1,1 milliárdos beruházást tervez, amelynek során a jelenlegi 50 millió tonnás termelő kapacitását 60 millió tonnára növelheti.


A Holcim emellett megvásárolta a Cemex ausztráliai leányvállalatát 1,6 milliárd dollárért, miután a mexikói cég és riválisai a HeidelbergCement és a Lafarge az akvizíciókból keletkezett adósságaik törlesztése miatt kénytelenek megválni felvásárolt cégektől.