A hurrikánok húzták a Home Depot eredményét

A vártnál jobb eredményeket ért el a Home Depot amerikai barkácsáruház-lánc a harmadik negyedévben, miután a pusztító erejű Harvey és az Irma hurrikánok erősítették a vészhelyzetekben és az újjáépítéshez szükséges termékek iránti keresletet.
Szabó Zsuzsanna, 2017. november 14. kedd, 14:46
Fotó: AFP

A világ legnagyobb barkácsáruház-hálózatának nyeresége 2,17 milliárd dollárra, részvényenként 1 dollár 84 centre nőtt az egy évvel korábbi 1,97 milliárd dollárról, ami részvényarányosan 1 dollár 60 centet jelentett. Elemzők ennél kevesebb, átlagosan 1,82 dolláros nyereséget vártak részvényenként.

Az atlantai székhelyű vállalat bevételei 8,1 százalékkal, 25,02 milliárd dollárra nőttek az október végéig tartó három hónapban az egy évvel korábbihoz képest. Az összehasonlítható eladások 7,9 százalékkal emelkedtek, de elemzők csak 5,9 százalékot vártak.

A Home Depot közlése szerint 5 százalékkal emelkedett vásárlások száma a harmadik negyedévben, és az egy vásárlásra jutó összeg 2,5 százalékkal nőtt.

A New York-i tőzsdén jegyzett Home Depot, amely a Dow Jones Ipari Átlagot (DJIA) alkotó vállalatok egyike, az év eleje óta több mint 27 százalékkal drágult. A szerdai nyitást előző elektronikus kereskedésben 1 százalékos pluszban állt az árfolyam.

Az ingatlanpiac erősödésére és a hurrikánok okozta károk helyreállítására hivatkozva a Home Depot javította éves előrejelzését. Így immár arra számít, hogy a január végén befejeződő üzleti évében a bevételek 6,3 százalékkal, az összehasonlítható bevételek pedig 6,5 százalékkal emelkednek. Korábban 5,3, illetve 5,5 százalékos növekedést jeleztek előre. A profit várható mértékét a részvényenkénti 7,29 dollárról 7,36 dollárra emelte a vállalat.

HOZZÁSZÓLÁSOK