Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem igazán nevezhetők szexinek és vezetésük nem tartozik az izgalmas élmények közé, ám ezt leszámítva a legjobb vételt ígérik a autósoknak a benzin-elektromos meghajtású hibrid autók - állítja a Consumer Reports nonprofit, független fogyasztóvédelmi magazin. Az internetes portál szakírói kétszáz új személyautót és hobbi-terepjárót próbáltak ki, ennek alapján állították össze a legjobb és legrosszabb ajánlatok listáját.

A hibrid autók általában lényegesen többe kerülnek, mint hagyományos belsőégésű motorral felszerelt versenytársaik, ám ha figyelembe vesszük az autózás többi költségét is, akkor mégis megéri ezeket választani. A Consumer Reports elemzői ötéves használatot feltételezve számolták össze az autótulajdonosok kiadásait. Figyelembe vették a tesztautókkal szerzett tapasztalataikat és a megbízhatósági statisztikákat, amelyekből a szervizköltségekre lehet következtetni. A legnagyobb költségelem hagyományosan az új autók éves értékvesztése.

Tarolt a Toyota

Mindezek alapján Toyota és a szintén hozzá tartozó Lexus típusok szerepeltek a legjobban az idei összehasonlításokban. Tíz kategóriában ezek valamelyike vitte el az első helyet. A hibrideket tekintve még kedvezőbb az arány: négy kategóriából háromból végeztek az élen. A Prius családjához tartozó autók egyre népszerűbbek az USA-ban, eladásaik idén várhatóan elérik a kétszázezer darabot, ami rekord a típus amerikai történetében.

Az alap Prius modell a kisebb ferde hátú autók versenyében négy év óta először idén leszorította az első helyről a Honda Fitet (Európában Honda Jazzként árulják). A Consumer Reports szerint sikerét tágasságának, megbízhatóságának, gazdaságosságának és olcsó fenntarthatóságának köszönheti. A magazin számításai szerint egy kilométer megtétele mindössze valamivel több mint 30 centbe kerül a tulajdonosnak, ha ezt a Priust választja. Ez fele annak, amit egy átlagos autó esetén kellene fizetnie.

A Consumer Reports híre a lehető legjobbkor jön a Toyotának. A vállalat tegnap jelentette be, hogy peren kívüli megállapodás keretében 1,1 milliárd dollár kártérítést fizet azoknak az autósoknak, akik azzal vádolják a céget, hogy bizonyos hibák miatt akkor is gyorsult Toyotájuk, Lexusuk vagy Scionjuk, amikor nem akartak gázt adni. A gyártó szerint ezért legfeljebb a nem megfelelő autószőnyeg miatt beszoruló gázpedál tehető felelőssé.

Legjobb és legrosszabb vétel

Kis ferde hátúak

Legjobb: Toyota Prius

Legrosszabb: Ford Focus SE

Családi szedánok

Legjobb: Toyota Camry Hybrid XLE

Legrosszabb: Chrysler 200 Limited (V6)

Nagy/luxus hobbi-terepjárók

Legjobb: Lexus RX 350

Legrosszabb: Nissan Armada Platinum

Minivanok

Legjobb: Toyota Prius plusz

Legrosszabb: Chrysler Town & Country Touring-L

Kis hobbi-terepjárók

Legjobb: Honda CR-V EX

Legrosszabb: Mini Cooper Countryman S