Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új ukrán kormány a Privatbank társtulajdonosát, Ukrajna negyedik leggazdagabb emberét, a milliárdos Ihor Kolomojszkit nevezte ki a szomszédos Dnipropetrovszk megye vezetőjévé, aki 10 ezer dolláros vérdíjat tűzött ki az orosz "szabotőrökre".

A Privatbank hétfői közleménye szerint "nincs jogunk embereket munkába küldeni Donyeck és Luhanszk megyékben, ahol felfegyverzettek bankfiókokba törnek be, és veszélyeztetik a biztonságot a városokban". A bank jelezte, hogy ügyfelei az interneten és mobileszközökön érhetik el számláikat, bankkártyáikat használhatják a boltokban. A Privatbank 38 ATM-je, 24 bankfiókja és 11 pénzszállító autója ellen hajtottak végre támadást Donyeckben és Luhanszkban az elmúlt tíz napban.

Az orosz jegybank április 21-én bevonta a Privatbank és további három kisebb ukrán bank működési engedélyét a Krím-félszigeten, mert "nem teljesítették ügyfeleikkel szemben fennálló kötelezettségeiket". A bankok márciusban felfüggesztették tevékenységüket és az orosz jegybank indoklása szerint "semmi jelét nem mutatják annak, hogy meg akarnák kezdeni működésüket". Az orosz jegybank ezért bevonta működési engedélyüket a Krím-félszigeten, valamint aktíváik és passzíváik kezelésének átvételével bízta meg a betétbiztosítási alapot. A Privatbank 5 milliárd hrivnya (323 millió euró) értékben kezeli krím-félszigeti ügyfeleinek betéteit.