Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A német bank elemzői szerint a devizapiacok sokkal jobban teljesítettek, mint 2015 januárjában, amikor a svájci jegybank eltörölte a frank árfolyamküszöbét. A piacok most érzékenyebbek a rossz hírekre, mint szoktak lenni, továbbra is vannak kockázatok, de alapvetően már be is árazták a változásokat - közölték.

Az elemzők szerint amikor olyan jelentőségű hírek vannak, mint a Brexit, normális, ha ilyen kilengéseket lehet látni az árfolyamokban, éppen ezért a központi bankokon most nincs nagy nyomás, hogy azonnal beavatkozzanak.

A Brexit reálgazdasági hatásait más válságokhoz mérve, mint például a Lehman Brothers összeomlása 2008-ban vagy az EU déli tagországainak adósságválsága, ez nem olyan súlyos, így nem várható hogy az EU recesszióba süllyedjen pusztán emiatt - fejtették ki.

Európában a részvényárfolyamok estek, de középtávon emelkedhetnek, ahogy megkezdődnek a konstruktív egyeztetések Nagy-Britannia és az EU között arról, hogyan történhet a szétválás. A Commerzbank elemzői szerint az EU-nak is érdeke, hogy Nagy-Britannia hozzáférjen az unió közös piacához.

Az Európai Központi Banktól a Commerzbank munkatársai azt várják, hogy újra lazítani fog monetáris politikáján a Brexit miatt, míg az Egyesült Államokban a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve visszafogottságot mutathat, és majd csak akkor emel ismét kamatot, amikor már biztos benne, hogy ezzel nem okoz zavart a pénzpiacokon.