A lejtőn is optimista a Siemens

Az április és június közötti negyedévben éves bázison 8,3 százalékkal, 1,26 milliárd euróra esett vissza a Siemens nettó profitja - jelentette a vállalat csütörtökön.
NAPI, 2009. július 30. csütörtök, 15:41
Fotó:

A forgalom eközben 19,18 milliárd euróról 18,35 milliárd euróra esett vissza, az új megrendelések 28 százalékos mínusszal 17,16 milliárd euróra csökkentek.

Legnagyobb visszaesést az energia, egészségügyi és ipari ágazatokban szenvedte el a cég, a működési profit itt 21 százalékkal, 1,67 milliárd euróra mérséklődött. Széles portfóliójának köszönhetően - mely a turbináktól és gyorsvonatoktól a hallókészülékekig és a villanykörtékig terjed - a Siemens a német gazdaság teljesítményének egyik legfontosabb indikátora - figyelmeztetnek az elemzők.

A gazdasági szakemberek szerint a vállalat majd csak márciustól érzi meg igazán a recessziót, ugyanis a megrendelés és a szállítás közt a legtöbb termék esetében egy-két év különbség van. A pesszimista jóslatok és figyelmeztetések ellenére a vállalat megerősítette: továbbra is tartja a folyó pénzügyi évre vonatkozó profitcélját, mely az összes szektorra vonatkozóan a tavalyi év 6,6 milliárd eurós eredménye felett van.

HOZZÁSZÓLÁSOK