A lengyel gazdagok nagyon verik a magyarokat

Új első helyezett áll a lengyel milliárdos listájának élén, amelynek belépési küszöbe sokkal magasabb van, mint a magyar milliárdosok 100-as rangsorának beugrószintje.
Barabás Júlia, 2020. július 5. vasárnap, 15:45
Fotó: Shutterstock

Legalább 400 millió zloty (32 milliárd forint) becsült vagyonnal kell annak rendelkeznie, aki fel akar kerülni a leggazdagabb lengyelek 100-as listájára (A 100 leggazdagabb kiadvány szerint Magyarországon ehhez 9,8 milliárd forintos becsült vagyon is elég - a szerk.)

Az idén az első helyen Zygmunt Solorz áll, aki 28 éve rendszeresen fent van a listán, de sosem volt még a vezető helyen. Vagyonát a Wprost 10,8 milliárd zlotyra becsüli (Ez 864 milliárd forint - Csányi Sándor OTP-vezér 310 milliárddal vezeti a magyar 100-as listát.)

A második helyre a legtitokzatosabb lengyel milliárdos, Tomasz Biernacki került, a Dino üzletlánc tulajdonosa. Vagyonát 9,8 milliárd zlotyra tartják.

Az első három közé a dobogóra került még Piotr Szulczewski, a Wish applikáció alkotója. A hetilap 7,9 milliárd zlotyra becsüli vagyonát. A tavalyi nyertes, Michal Solowowovnak 7,2 milliárdja van, ezzel a negyedik lett idén.

Eközben az utca embere rávetette magát a gyémántra: mind a befektetési drágakövek, mind az gyémántékszerek egyre jobban eladhatók Lengyelországban, amin a válság sem változtatott - írta a Rzeczpospolita. Ennél a terméknél nem annyira sikeres az online értékesítés, főleg az ékszereknél. Lengyelországban azonban most csúcson jár ezek vétele. Csak januárhoz képest a gyémántok eladása a vészhelyzet első hónapjában 90 százalékkal nőtt, miután gyémánt a befektetés, a megtakarítás egyik legvonzóbb formája lett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.07.05 22:10

Lőrinc most indit nagy hajrát a magyar első helyért.
Kapott ugye 70-120MrdFt profitot a Belgrád-BP vasút projektből, ajándék 17,5MrdFt-ot szállodafelújításra, a Mátrai erőműért is tisztességesen kifizette az MVM (17,44MrdFt).
Ha csak a Vasúti projekt pénz nagy részét elkölti felvásárlásokra, akkor számíthat Orbán nagylelkűségére aki ezután megajándékozza további százmilliókkal, esetleg milliárdokkal attól függően milyen értékű beruházásokról van szó.
Így lesz nagyon hamar a vasúti projekt profitjából 200MrdFt, ami összességében a strohmann vagyonát növeli.
Még szerencse, hogy a főnök nem engedi el a kezét.
Nagyjából most már sokan érthetik miért is van szükség a BP-Belgrád vasútra. (hogy az ottani profitból különböző támogatásokkal, ajándékpénzekkel 200MrdFt-ot lehessen csinálni nagyon gyorsan)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.07.05 21:42

Lehet hogy a nerhuszárok nem tudják hogy munkával is lehet pénzt keresni ? - sőt többet mint lopással és nyugodtan lehet aludni is :))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.07.05 16:48

Egyik neve mellett sincs ott, hogy hajdani bukott falusi gázszerelő lenne, és a Miniszterelnök által ellopott közvagyon jószágigazgatója.
Mindegyik saját vállalkozásának, eszének, tehetségének köszönheti a sikerét.

Van mit tanulnunk nem csak a nyugatiaktól, hanem a hajdani szovjet blokk hasonló történelmi pályát befutó országaitól is. Persze nem fogunk semmit tanulni, hiszen mi vagyunk Mária Országa, a Világ Esze és a környékünkön mindenki hülye, csak mi vagyunk okosak....vagy nem ....XDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html