A LOT szakított az AeroSvittel

A lengyel LOT légitársaság felmondta code-sharing (járatmegosztási) megállapodását az ukrán AeroSvit légitársasággal - tájékoztatták pénteken a LOT illetékesei a lengyel PAP hírügynökséget.
MTI, 2013. január 11. péntek, 18:53
Fotó: Napi.hu

A szakításra az adott okot, hogy az AeroSvit január 11. és március 31. között törölte összes Kijev-Varsó-Kijev járatát. A code-share egyezmény keretében két vagy több légitársaság egy-egy járat férőhelyein osztozik, egyaránt adnak el jegyeket rá, függetlenül attól, hogy konkrétan melyik társaság gépe repül az adott útvonalon.

Az év elején az AeroSvit már több nemzetközi és belföldi járatát is törölte, határozottan cáfolta azonban a küszöbönálló csődjéről elterjedt híreket.

Hétfőn a varsói Chopin repülőtéren lefoglalták az AeroSvit egyik Boeing 737-es gépét a repülőtérrel szembeni tartozása fejében. Az AeroSvit kiegyenlítette ugyan a tartozást, de a gép még nem hagyhatta el a repülőteret, mert a lengyel légi irányítás is díjhátralékot követel az ukrán légitársaságtól. Az AeroSvit cáfolta, hogy tartozna a lengyel légi irányításnak, és illegálisnak nevezte a gép lefoglalását.

HOZZÁSZÓLÁSOK