A magyar kormány stratégiai partnere lett az ExxonMobil

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött pénteken a kormány és az amerikai Exxonmobil, a megegyezést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Romke Noordhuis ügyvezető igazgató írta alá.
K. Kiss Gergely, 2018. június 1. péntek, 14:09
Fotó: Reuters

Az esemény alkalmából a miniszter kiemelte, hogy az ExxonMobil fontos szerepet fog játszani Magyarország jövőjének alakításában, hiszen segíthet a jól képzett magyar munkaerő itthoni boldogulásában, gáz- és olajipari tevékenységével pedig az energiaellátás biztonságát erősítheti - írja az MTI.

Romke Noordhuis kijelentette, hogy az Exxonmobil budapesti szolgáltatási központjának vezetőjeként az itteni tevékenységük bővítésével számol a következő években. Kiemelte a magyar főváros jelentőségét a vállalat globális hálózatában és hozzátette, hogy a stratégiai megállapodás erősíti az Exxonmobil elkötelezettségét Magyarország iránt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2018.06.01 15:48

Hát jah...felmarkolják a támogatást oszt helló.
Szegény hajléktalan összeszerelő üzemek(a világ legtőkeerősebb nagyvállalatai) milliárdokat kapnak az államtól az egyik pillanatban, a másikban pedig százával küldenek el embereket. Kb ennyit jelent a stratégiai partnerség:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.06.01 14:35

Jjáájjj... És ugyan mit fog nálunk csinálni az Exxon, (orosz) olaj és gáz után kutatni?? Vagy csak felmarkolja a milliárdos állami támogatást a nagy semmire, tényleg, jut eszembe, a multik az új rászorulók, főleg az olajmultik, sok-sok segílyt nekik az adónkból, nehogy mán íhen haljanak itt nálunk, a szegínyek!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html