Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Itt valójában egy átrendeződésről van szó az egyes portfoliók között. Azt lehet hallani, hogy a jövőben egyesülő cég nagyjából egyharmadát adhatja a világpiacnak, és minden harmadik sört készítheti a jövőben - számolt be az elnök.

Hozzátette: ez egy hosszú folyamat, aminek azonnali hatása nem lesz. Valószínűleg legalább egy év, mire kiderül, hogy ha a két vállalat egyesül, annak milyen következményei lesznek.

Schillinger Attila szerint a sörkultúrának és a sör piacának ez a folyamat ártani biztosan nem fog.

Úgy látja, a magyar sörpiac jó időszakát éli, és növekedés előtt áll. Azt gondolom, hogy akár egy vállalati egyesülés, akár egy új cég indulása, egy lehetőség a magyar piac számára, amitől a magyar sörpiac meg tud erősödni. Még nem látható viszont, hogy ez hogy érintheti az egyes márkákat, a portfoliójukat - tette hozzá.

A szövetség elnöke elképzelhetetlennek találja, hogy a fúzió miatt egyes sörmárkák megszűnjenek, ám azt igen, hogy ezekkel hogyan kereskednek Magyarországon. A sörmárkába rengeteg pénzt tesznek bele, mire ebből márka lesz, éppen ezért egy márka megszűnése nagyon távoli - vélte.

Schillinger Attila szerint a fúzió a kisebb, kézműves sörfőzdéket nem aggasztja, a kicsiknek továbbra is lesz hely a nap alatt.