A Manchester United a legértékesebb csapat

A Forbes magazin szerint továbbra is az MUa világ legértékesebb labdarúgóklubja.
NAPI, 2008. május 6. kedd, 15:23
Fotó:

A játékosok közül a Los Angeles Galaxyban játszó David Beckham kereste az üzleti év során a legtöbbet.

Az éves összesítést a klubok forgalma, jövedelme és adósságállománya alapján készítik el. A lap 1,159 milliárd euróra taksálta az idén a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott angol csapat árát, a második helyen a Real Madrid áll 828 millióval, harmadikon az Arsenal 773 millióval.

A Manchester, amely eddig tizenhatszor nyert angol bajnokságot, a Forbes szerint elsősorban a kiváló marketingnek köszönheti gazdagságát. A klub csábító célpont volt Malcolm Glaser, a Tampa Bay Buccaneers amerikaifoci-csapat tulajdonosa számára, aki 2005-ben megvásárolta az együttest.

Az első tízbe négy angol, két-két spanyol, egy német és egy olasz egyesület került be, míg a top huszonötben tízen képviselik az angol első osztályt. Érdekesség, hogy a német Bayern München mindössze egy hellyel került lejjebb, noha az idén a Bajnokok Ligája helyett csak az UEFA-kupában szerepel.

A játékosok között Beckham keres messze a legtöbbet, több mint tízmillió euróval megelőzve a második helyen álló brazil Ronaldinhót, aki hivatalosan sérülés miatt jó ideje nem játszik csapatában, a Barcelonában.

HOZZÁSZÓLÁSOK