Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerbia jelenleg 54 beruházási projekt kapcsán folytat tárgyalásokat külföldi vállalatokkal, amelyek értéke meghaladja a 2,5 milliárd eurót és 29 ezer új munkahely létrejöttével kecsegtet - idézte Marko Cadezt, a Szerbiai Gazdasági Kamara elnökét a Magyar Szó.

A legjelentősebb beruházók egyike egy külföldi csúcstechnológiával rendelkező cég lehet, amely a Bánátban elektromosautó-alkatrészeket gyártó üzemet hozna létre, és több mint ezer munkásnak nyújtana megélhetést. Egy németországi vállalat több ezer munkahelyet ígér Közép-Szerbiában.

A médiában nemrég szárnyra kapott hírek szerint a BMW és a Mercedes szemelte ki Szerbiát befektetési célpontul, ám Cadez kijelentette, hogy egyelőre nem hozhatja nyilvánosságra sem a vállalatok nevét, sem a befektetések összegét. Annyit még elárult, hogy Szerbiában várhatóan újraindul a traktorgyártás - ez iránt erős az érdeklődés..

Ami a korábbi fejlesztéseket illeti a német Continental már megnyitotta Újvidéken kutatási és fejlesztési központját. Az év folyamán Nisben befejeződik az egyik legkorszerűbb világítástechnikai cég, az ausztriai Zumtobel üzemének építése. A Microsoft tovább terjeszkedik Szerbiában és egy másik amerikai cég, az NCR technológiai vállalat fejlesztési központja is felépül Szerbiában.

A fotó forrása: Shutterstock